Spierpijn verminderen

Bij tekenen van spierpijn ontstaat er meestal een zeurende pijn in de aangedane spier. De spier kan stijf zijn en als er op de spier wordt gedrukt, neemt de pijn toe. Spierpijn in de nek kan zelfs tot nekpijn en verdere klachten leiden. Spierpijn is onprettig en veel mensen zijn dan ook op zoek naar manieren om spierpijn te verminderen. LANETTE MEDICAL biedt een zeer effectieve methode aan waarmee je als specialist effectief spierpijn kunt verlichten. Je leest er op deze pagina meer over.

In welke spieren komt spierpijn het meeste voor?

Spierpijn kan in alle spieren voorkomen. Toch komt spierpijn in de (boven)benen, kuiten, schouders, armen en nek het meeste voor. Dat komt doordat spierpijn na overbelasting van een spier ontstaat en de spieren in de benen, armen en nek het meeste worden gebruikt bij het uitvoeren van intensieve inspanningen die de spieren overbelasten.

Wat is spierpijn precies?

Uit onderzoek is gebleken dat wat in de volksmond spierpijn wordt genoemd, in feite voorkomt uit irritatie en mogelijke beschadiging van het bindweefsel in de spier. Onze spieren bestaan namelijk voor maar liefst 50% uit bindweefsel, ook wel fascia genoemd.

Fascia is een ander woord voor het bindweefsel dat alles in ons lichaam met elkaar verbindt. Als een gel-achtig web loopt fascia door en om al onze organen, zenuwvezels, botten en spieren. Daarnaast zijn alle bindweefselvliezen onderling ook met elkaar verbonden. De fascia zorgt voor krachtoverdracht en -geleiding en beschermt het lichaam tegen druk. Daarnaast geeft het onze lichaam stabiliteit en zorgt het ervoor dat onder andere spieren en pezen soepel langs elkaar heen kunnen glijden.

Hoe ontstaat spierpijn?

Wanneer de spieren worden overbelast, ontstaan er scheurtjes in de spiervezels, waardoor het bindweefsel in en om de spieren wordt aangetast en er spierpijn ontstaat. Het heeft trouwens niet erg veel negatieve effecten op het lichaam wanneer er scheurtjes in de spiervezels zijn ontstaan, integendeel zelfs. Het lichaam herstelt de scheurtjes in de spiervezels door extra veel spiervezels aan te maken, waardoor de spier eigenlijk veel beter bestendig wordt tegen toekomstige belastingen ervan dan daarvoor.

Hoe kun je spierpijn verminderen?

Spierpijn is dus eigenlijk een fasciale pijn in plaats van een musculaire pijn en dient de pijn ook als zodoende behandeld te worden. Dat is dan ook de reden dat wij aanraden om voor het verminderen van spierpijn SYNAPSI 2.0 en LED te gebruiken.

 • SYNAPSI 2.0 | anti-aging laser met rf
  SYNAPSI 2.0 | anti-aging laser met rf

  SINAPSI 2.0 – HET BEAUTY FENOMEEN VAN 2023
  Het SINAPSI-apparaat, gebaseerd op de gepatenteerde N-FI-technologie, brengt pijnloos, niet-invasief en onmiddellijk het medische preparaat Fillerjalux in de dermis. Dit preparaat,…

 • LED REPAIR | fototherapie with 2 panels
  LED REPAIR | fototherapie with 2 panels

  Het LED Repair®-apparaat is het resultaat van 25 jaar expertise in fototherapie en synthetiseert de meest effectieve protocollen voor gezichts-, lichaams- en haarbehandelingen. De rode, groene, blauwe en infrarode LED's sturen…

 • LED REPAIR | fototherapie with 1 panel
  LED REPAIR | fototherapie with 1 panel

  Het LED Repair®-apparaat is het resultaat van 25 jaar expertise in fototherapie en synthetiseert de meest effectieve protocollen voor gezichts-, lichaams- en haarbehandelingen. De rode, groene, blauwe en infrarode LED's sturen…

© 2015 - 2023 LANETTE Medical | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel