Acné behandeling

Acné is één van de meest voorkomende huidaandoeningen ter wereld. Uit klinische studies blijkt dat bij 40 tot 50% van de volwassenen van 20 tot 40 jaar vormen van acné en een vette huid worden vastgesteld. Veel mensen vinden het vervelend dat ze acné hebben, willen graag van de huidaandoening af en zijn daarom op zoek naar aanbieders van effectieve acné behandelingen. Redenen genoeg dus om als huidspecialist een effectieve acné behandeling aan te bieden.

Wat is acné?

Bij acné zijn de talgklieren van de huid ontstoken. Acné is dus een aandoening van de talgklieren en kan dan ook vrijwel overal op het lichaam voorkomen zoals op de borst en rug. Toch komt acné in het gezicht het meeste voor. Acné kan op diverse manieren ontstaan. Zo kunnen de talgklieren verstopt raken, waardoor de talg niet meer naar buiten kan worden gevoerd en er ophopingen ontstaan. Acné kan ook door een verhoogde talgproductie ontstaan. De verhoogde talgproductie zorgt ervoor dat de talgklieren in het gezicht, op de borst en op de rug groter worden en meer een dikkere talg aanmaken. 

De talgklieren bevatten ook bacteriën waaronder de Propionibacterium acnes (p.acnes). Deze bacterie kan de wand van het afvoerkanaal beschadigen, waardoor dit kanaal uiteindelijk knapt en de talg in de omliggende huid terechtkomt en een ontsteking ontstaan. Deze ontsteking uit zich in roodheid en puistjes.

Maar ook door externe factoren zoals roken, medicatie, voeding en het gebruiken van bepaalde make-up producten kan acné ontstaan.

Welke mensen krijgen last van acné?

In de leeftijdsgroep 12 tot 24 jaar heeft ongeveer 85% van de mensen in zekere zin last van acné. De huidaandoening ontstaat vaak in de puberteit, waarbij jongens er vaker last van hebben dan meisjes. Vaak verdwijnt de huidaandoening weer voor het 25ste jaar. Toch blijven sommige mensen ook als volwassene last houden of krijgen ze er pas als volwassene mee te maken. Bovendien kan de één er in meerdere mate last van hebben dan de ander. Bij de één kan het namelijk om een paar puistjes gaan, terwijl de ander juist over een breed gebied op het lichaam last heeft van de aandoening. Sommige mensen hebben zelfs zo last van acné, dat ze zich ervoor schamen en het hun dagelijkse leven beïnvloedt.

Waarom is een goede acné behandeling zo belangrijk?

Afgezien van de fysieke effecten van acne, kan de aandoening ook een invloed hebben op het emotionele en psychologische welzijn. Bovendien kunnen er zelfs littekens ontstaan, wanneer deze huidaandoening op een onjuiste manier wordt behandeld. Het is dus om meerdere redenen ontzettend belangrijk dat je een goede acné behandeling in jouw kliniek aanbiedt. Alleen dan weet je zeker dat je jouw cliënt echt goed helpt en het probleem niet erger maakt.

Met de juiste acné treatment verander je trouwens niet alleen het uiterlijk van jouw patiënt, maar draag je ook bij aan een mentale verandering. Wanneer de cliënt de acné dankzij de acné behandeling ziet verminderen, kan diegene zich namelijk een stuk zelfverzekerder en zelfs gelukkiger voelen. Het aanbieden van de juiste acné treatment, kan dus voor een ontzettend hoge patiënttevredenheid zorgen.

Hoe kun je effectief acné verwijderen?

LANETTE MEDICAL biedt diverse systemen aan waarmee effectief, veilig en pijnloos acné kunt verminderen en waarmee je acné littekens kunt behandelen. Hieronder vertellen we welke systemen dat zijn en lichten we elk systeem kort toe. 

Acné is een aandoening dat niet van de ene op de andere dag verdwijnt. Zelfs de lichtste vormen van acné vergen een langdurige behandeling. Toch kun je met de juiste acné behandelingen zeker wel snel mooie, zichtbare resultaten behalen.

Systemen die acne behandelen

 • MESOLUX ST | ultrazone mesotherapie
  MESOLUX ST | ultrazone mesotherapie

  Mesolux ST maakt gebruik van een techniek dat we elekroporatie noemen. Transdermale elektroporatie is een complexe techniek die afkomstig is van laboratoria voor moleculaire biologie en genomica, het bestaat uit de introductie van…

 • LED REPAIR | fototherapie with 2 panels
  LED REPAIR | fototherapie with 2 panels

  Het LED Repair®-apparaat is het resultaat van 25 jaar expertise in fototherapie en synthetiseert de meest effectieve protocollen voor gezichts-, lichaams- en haarbehandelingen. De rode, groene, blauwe en infrarode LED's sturen…

 • e-FINGER | combinatie van iontoforese en elektroforese
  e-FINGER | combinatie van iontoforese en elektroforese

  e-FINGER DE DOORBRAAK IN ELEKTROPORATIE

  Bestrijdt de tekenen van huidveroudering door middel dankzij de nieuwste generatie micro-stromen. De e-Finger is eenvoudig in gebruik en effectief in zijn werking. Met de e-Finger kunnen…

 • LED REPAIR | fototherapie with 1 panel
  LED REPAIR | fototherapie with 1 panel

  Het LED Repair®-apparaat is het resultaat van 25 jaar expertise in fototherapie en synthetiseert de meest effectieve protocollen voor gezichts-, lichaams- en haarbehandelingen. De rode, groene, blauwe en infrarode LED's sturen…

 • SYNAPSI 2.0 | anti-aging laser met rf
  SYNAPSI 2.0 | anti-aging laser met rf

  SINAPSI 2.0 – HET BEAUTY FENOMEEN VAN 2023
  Het SINAPSI-apparaat, gebaseerd op de gepatenteerde N-FI-technologie, brengt pijnloos, niet-invasief en onmiddellijk het medische preparaat Fillerjalux in de dermis. Dit preparaat,…

 • BCN MESOPEN
  BCN MESOPEN

  BCN-MESOPENBCN MesoPen is de standaard dermapen die gebruikt wordt om microneedling behandeling uit te voeren. Met de BCN Meso-Pen kunnen we werkzame stoffen de dermis inbrengen.

  Naarmate je ouder wordt, neemt de hoeveelheid…

© 2015 - 2023 LANETTE Medical | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel