Cosmetische chirurgie zit in de lift en in het kielzog daarvan ook de technische, non-invasieve behandeling die de schoonheidsspecialist uitvoert. De investeringen in apparatuur zijn echter vaak best hoog, dus is het belangrijk dat je a) de juiste apparaten kiest en b) dat je er klanten voor over de vloer krijgt. Lanette Medical wil in beide gevallen de persoonlijke begeleider zijn van de specialist, vertelt directeur Lanette Netty Dekkers.


WAT WAS JOUW DRIVE OM LANETTE MEDICAL OP TE RICHTEN IN 2010?
“Ik ben altijd bezig geweest in de beautybranche, 39 jaar geleden startte ik een eigen salon. Maar ik kwam erachter dat cliënten steeds meer van mij verwachtten. De klassieke schoonheidsbehandelingen bleken niet meer genoeg. Cliënten zagen online dat er in het buitenland steeds meer behandelingen aangeboden werden met apparatuur. Ik moest mee in de tijd, maar hier in Nederland was niet veel aanbod. Vandaar dat ik verder ben gaan studeren, in New York, Frankrijk, Spanje, Italië en Polen, vooral in non-invasieve behandelingen. Ik nam de behandelingen mee voor mijn eigen salon en collega’s zagen dat. Ik kreeg de vraag om het hen ook aan te leren. Zo is 12 jaar geleden Lanette Medical begonnen. Eerst met 1 les en toen steeds meer, het werd dus Lanette Academy. Daarna zijn we ook dealer geworden voor een aantal mesoceuticals en apparaten. Daarbij vinden we het belangrijk dat de apparatuur uit Europa komt. Niet alleen vanwege de veiligheid, maar ook vanwege de leverbetrouwbaarheid: we zijn altijd op zoek naar degelijke bedrijven en bezoeken onze partners regelmatig.
 

” HOE HELPT JOUW TEAM OM DE APPARATUUR RENDABEL IN TE ZETTEN? “
Wij snappen dat het een hele investering is. Aan die investering zit dan ook een intensieve training gekoppeld. Verder maken we duidelijk wat het businessmodel is achter het apparaat, dus: wat is het break-even point bij hoeveel behandelingen? En waarom krijg je bij een bepaalde behandeling meer klanten binnen? Klanten kunnen het apparaat ook leasen of in delen betalen. Verder kunnen ze gebruikmaken van een halfjaar gratis coaching waarbij we ze volledig ondersteunen bij het implementeren in hun business.

"LANETTE MEDICALhelpt de klant om nieuwe technieken te leren maar ook de business te verbeteren"

” WAT MAAKT LANETTE MEDICAL UNIEK? “
Beauty kan heel marketing-gedreven zijn. Wat we met Lanette Medical liever doen, is de wetenschappelijke basis belichten van de technieken. We bieden alleen technieken aan die daadwerkelijk werken en waarvoor wetenschappelijk bewijs is. Verder zijn we dankzij onze aanpak en ondersteuning echt de persoonlijke begeleider, van visie tot uitvoering. Ons team bestaat uit verschillende cosmetisch en esthetische expertises. Daardoor zitten er niet alleen huidspecialisten maar ook huidtherapeuten, cosmetisch artsen en plastische chirurgen in ons klantenbestand. Het mooie aan zo’n breed werkveld is dat we een cross-over krijgen van ervaringen. Door de ervaringen met elkaar te delen, komen we tot het beste behandelprotocol.”

Belangrijk is ook om te weten dat we jaarlijks aanwezig zijn op de belangrijkste beautybeurzen. Hieronder een fotoimpressie van de verschillende beurzen tijdens afgelopen jaren.

© 2015 - 2023 LANETTE Medical | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel